Kategoria

Ciekawe Artykuły

1 Jod
Podwyższony poziom hormonu leptyny - co to znaczy i jak to naprawić?
2 Rak
Wszystkie informacje na pytanie: jak podnieść poziom testosteronu u mężczyzny w domu?
3 Jod
Hormon snu - melatonina
4 Testy
Zwiększona prolaktyna: przyczyny, konsekwencje i leczenie
5 Krtań
Rozproszone toksyczne wole
Image
Główny // Rak

Jaki hematogen lepiej wybrać w celu zapobiegania niedoborom żelaza w organizmie? Przegląd producentów


Smak hematogenu jest znany wielu osobom od dzieciństwa. W czasach radzieckich dzieci i dorośli uwielbiali „Czekoladę z apteki”, ciesząc się niską ceną i użytecznymi właściwościami batonika. Nowoczesny hematogen zmienił wygląd, recepturę, a asortyment znacznie się poszerzył: dziś konsumentowi oferuje się hematogen z rodzynkami, orzechami, miodem, czekoladą i innymi dodatkami. Zwiększyła się również liczba producentów, którzy produkują batony i sprzedają je zarówno w aptekach, jak i za pośrednictwem sklepów..

W tych warunkach nie jest łatwo określić, który hematogen lepiej wybrać. Ale spróbujemy dowiedzieć się, czym jest dobry hematogen i jakie są cechy różnych marek.

Jak kupić prawdziwy hematogen: instrukcje dotyczące wyboru odpowiedniego paska

Hematogen jest środkiem zawierającym żelazo do zapobiegania dysfunkcji hematopoetycznej i anemii. Otrzymywany jest z krwi bydlęcej defibrylowanej i oczyszczonej z mikroorganizmów. Składniki krwi są używane nie w czystej postaci, ale w postaci albuminy, białka krwi suszonego specjalną technologią [1].

Hematogen w postaci słodkich płytek pojawił się w Rosji po 1917 roku. Jednak jeszcze wcześniej w aptekach można było kupić lekarstwo na bazie krwi bydlęcej o podobnych właściwościach, wynalezione w Szwajcarii pod koniec XIX wieku. W czasie Wielkiej Wojny Ojczyźnianej hematogen stał się niezbędnym produktem w diecie każdego żołnierza. Dzienna porcja na podwyższenie hemoglobiny otrzymywali ranni w szpitalach.

Jaki powinien być skład hematogenu?

Albumina spożywcza jest podstawą hematogenu. Inne standardowe składniki smakowe przepisane przez radziecki GOST to syrop skrobiowy, mleko skondensowane, cukier, wanilina. Aby poprawić smak hematogenu, współcześni producenci dodają czekoladę, orzechy, miód, nasiona sezamu, kokos itp. Nie zawsze ma to pozytywny wpływ na dobroczynne właściwości produktu. Ale witaminy A, B, C, żelazo w składzie - tylko plus.

Co należy wskazać na etykiecie?

Oznaczenia hematogenów mogą się różnić. To zależy od tego, jak produkt jest prezentowany. Hematogen może zostać zarejestrowany jako produkt leczniczy, biologicznie aktywny dodatek do żywności (BAA) lub wyroby cukiernicze.

Suplement diety to najczęściej wybierana przez producentów forma hematogenu, jak najdokładniej oddająca istotę produktu.

Przepisy techniczne Unii Celnej „O bezpieczeństwie żywności” definiują suplementy diety jako naturalne i / lub identyczne z naturalnymi biologicznymi substancjami czynnymi przeznaczone do spożycia jednocześnie z żywnością lub do dodawania do produktów spożywczych.

Informacje, które muszą być podane na etykiecie suplementu diety, są określone w przepisach i przepisach sanitarnych [2]. Są to skład produktu w porządku malejącym według udziału masowego składników, wagi, daty produkcji, terminu przydatności do użycia, warunków przechowywania oraz obowiązkowe wskazanie, że produkt nie jest lekiem..

Upewnij się, że albumina pochodząca z diety jest najważniejsza w hematogenie. Należy pamiętać, że pod niektórymi markami istnieje produkt cukierniczy o tej samej nazwie, jednak nie ma w nim albuminy. W związku z tym nie można liczyć na dobroczynne właściwości takiego „hematogenu” - to zwykły cukierek.

Ważna jest data ważności. Ma od 6 do 12 miesięcy. Następnie baton traci na wartości, staje się twardy i nie nadaje się do spożycia przez ludzi..

Jakie powinno być opakowanie?

Hematogen ma inną formę uwalniania: płytki, pastylki do żucia, kostki. Te ostatnie są bardziej powszechne niż inne. Baton ma najczęściej wagę 50 gramów. Kupując, należy zwrócić uwagę na opakowanie: nie może być uszkodzone ani otwarte.

Gdzie najlepiej kupić hematogen?

Hematogen zarejestrowany jako lek można kupić tylko w aptece. Dopuszcza się sprzedaż suplementów diety m.in.w wyspecjalizowanych działach sieci detalicznej.

Walka między hematogenami a hematogenami: przegląd produktów różnych producentów

Czas porozmawiać o producentach tej naprawdę magicznej płytki. Opowiemy tylko o tych, których produkty szczególnie lubią rosyjskich kupujących..

„Odrodzenie i rozwój”

Firma istnieje na rynku od 1994 roku. Firma stale zwiększa swoje moce produkcyjne i poprawia jakość swoich wyrobów inwestując w zakup sprzętu. System zarządzania jakością jest certyfikowany zgodnie z GOST ISO i GOST R ISO 22000. Akredytowane laboratorium zapewnia kontrolę przychodzącą surowców i wyrobów gotowych.

Hematogen dostępny jest w postaci batonów i pastylek do żucia, skład jest klasyczny: albumina, mleko skondensowane, cukier, syrop skrobiowy, wanilina. W niektórych przypadkach dodano składniki biologicznie czynne, aby wzmocnić ogólne działanie wzmacniające organizm (na przykład żelazo dwuwartościowe). Głównym efektem stosowania hematogenu produkowanego przez OOO Vozrozhdenie i Razvitie jest zwiększenie zawartości hemoglobiny we krwi, poprawa jakości i ilości erytrocytów. Zalecany jest w profilaktyce anemii i przy niezrównoważonym odżywianiu. Asortyment smakowy: hematogen „C witamina C”, „Nowy”, „Apetyczny”, „Ekstra”, „Miód”, „Dziecięcy”. Osobna seria - hematogen cukierniczy z cykorią, ekstraktem z dzikiej róży, orzechami laskowymi itp..

„Farm PRO”

Powstał w 1997 roku i według założycieli firmy idea ożywienia ulubionego przez wszystkich produktu - hematogenu - była wówczas kluczowa. Zaraz po rozpoczęciu produkcji na rynku pojawił się hematogen pod marką „Russian”. Wyróżnia się klasyczną kompozycją, uzupełnioną różnymi smakami oraz jasnym opakowaniem z metalizowanej folii, co pozwala na dłuższe zachowanie smaku produktu. Z biegiem czasu produkcja uległa poprawie, a asortyment poszerzył się.

Klasyczna linia obejmuje dziś batony hematogenne z jodem, nasionami, orzeszkami pinii, rodzynkami i czekoladą. Oddzielnie firma opracowała suplement diety „C-Vita Plus” z siarczanem żelazawym i beta-karotenem. "Pharm-PRO" posiada również "Turbohematogen" - produkt stworzony specjalnie dla dzieci od 3 lat, jako źródło żelaza, aminokwasów, witamin.

„Geness”

Kolejny członek Związku Producentów Hematogenu, który od ponad 5 lat współpracuje z firmą Pharm-PRO. Oprócz rosyjskiego Hematogenu, Geness produkuje produkt własnego rozwoju - lek Hematogen S-Vita. Jego działanie ma na celu zwiększenie stężenia hemoglobiny we krwi, nasycenie organizmu białkami, tłuszczami, węglowodanami. „Hematogen S-Vita” polecany jest dzieciom o podwyższonym zmęczeniu, często chorującym na przeziębienia. Produkt służy również jako dodatkowe źródło żelaza oraz działa tonizująco.

„Zdrowie Syberii”

Firma jest jednym z liderów w Rosji w produkcji hematogenu. Najbardziej znanym produktem firmy jest hematogen narodny. Do jego produkcji wykorzystywane są wysokiej jakości europejskie surowce. Produkcja posiada dokładną kontrolę technologiczną. Oferta obejmuje 10 rodzajów hematogenu. To klasyczna kompozycja z dodatkiem orzeszków pinii, kokosa, ziaren słonecznika, jodu, witaminy C itp. Jeden z pierwszych rodzajów hematogenu - „Dzieci Ludowe” - został opracowany w celu uzupełnienia niedoboru żelaza, normalizacji metabolizmu, rozwoju i wzrostu organizmu dziecka. Do codziennego użytku polecany jest "Hematogen z Witaminą C", wzmocniony żelazem. Produkt „Z orzechami laskowymi” zawiera żelazo i pokruszone jądra orzecha laskowego, dzięki czemu ma naturalny orzechowy smak. W ofercie również hematogen „jodowany”, „witaminizowany”, „szkolny” itp. Produkty sprzedawane są w aptekach i sieciach handlowych.

„Exon”

Jest członkiem rosyjskiego rynku farmaceutycznego od 1995 roku. Firma wytwarza produkty spełniające wszelkie normy jakościowe. Produkcja opiera się na przestrzeganiu przepisów przemysłowych, instrukcji technologicznych, standardowych procedur operacyjnych. Firma „Exon” produkuje suplementy diety „Hematovit” - lek zawierający albuminę i kwas askorbinowy. Stosowany jest jako środek leczniczo-profilaktyczny przy zwiększonym stresie fizycznym i nerwowym, a także w celu ogólnego wzmocnienia organizmu. Kolejny dobrze znany lek - „Hematovit iron plus”, należący do biogennych stymulantów, pozwala uzupełnić niedobór żelaza w organizmie i zapobiegać rozwojowi anemii.

Pharmstandard

Jeden z największych rosyjskich producentów leków i niezbędnych leków. Oddzielnie w Kursku rozpoczęto produkcję ferrohematogenu [3] i innych produktów w postaci pastylek do żucia. Infrastruktura i wyposażenie są w pełni zgodne z międzynarodowymi standardami. Proces technologiczny jest maksymalnie zautomatyzowany, a użyte surowce są dokładnie kontrolowane. Jakość jest również monitorowana na etapach pośrednich. Gotowy produkt spełnia wymagania dokumentów regulacyjnych. Wskazany do przyjęcia dla dzieci od 3 lat.

„Ferrohematogen” został opracowany na bazie hematogenu dziecięcego, który był bardzo popularny do lat 90-tych ubiegłego wieku. Z biegiem czasu wymagania dotyczące jakości leków wzrosły, pojawiły się nowe rozwiązania, Ministerstwo Zdrowia uznało produkt za nieskuteczny. Technologowie z Fabryki Witamin Ufa oraz naukowcy z Wojskowej Akademii Medycznej w Petersburgu zaczęli tworzyć nowy kompleks witamin. W składzie „Hematogenu dziecięcego” znalazły się dodatkowe składniki o działaniu przeciwanemicznym i wzmacniającym. Nowy lek nazwano Ferrohematogen. W 1999 roku jest chroniony rosyjskim patentem.

Oprócz albuminy Ferrohematogen zawiera witaminy i pierwiastki śladowe niezbędne do prawidłowego wchłaniania i transportu żelaza we krwi - kwas askorbinowy, kwas foliowy, witaminę C, miedź. Stosowanie „Ferrohematogenu” to profilaktyka stanów niedoboru żelaza, jest dodatkowym źródłem żelaza, miedzi, witamin C, B6 i kwasu foliowego. Ważne (!), Aby produkt nie zawierał rodzynek, orzechów, czekolady i innych składników cukierniczych, które poprawiają smak, ale mogą zakłócać wchłanianie żelaza. Dodatkowo, według producenta, różnego rodzaju wypełniacze zwiększają ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych, zwiększają kaloryczność oraz zmniejszają stężenie użytecznych pierwiastków..

Nie da się odpowiedzieć na pytanie, który producent jest najlepszy, można jednak sformułować ogólną zasadę, jak wybrać i kupić prawdziwy hematogen. Najpierw kup produkt w aptece. Po drugie, zwróć uwagę na datę produkcji i okres przydatności do spożycia. Po trzecie, nie skupiaj się na cenie i pięknie opakowania. Wielu producentów walcząc o uwagę kupujących, zwłaszcza dzieci, stara się zamienić hematogen w cukierki, napełnić go czekoladą, rodzynkami, orzechami i innymi dodatkami, oferując ostatecznie niedrogie wyroby cukiernicze. Tymczasem głównym celem hematogenu jest kompensacja braku żelaza. Z tego punktu widzenia znacznie cenniejszym „uzupełnieniem” albuminy będzie kompleks witaminowo-mineralny poprawiający wchłanianie żelaza.

Najskuteczniejszy suplement żelaza

Komentarze użytkowników

Dzień dobry! Kontynuując temat żelaza: w czasie ciąży piłam izraelski lek (przywiózł go mój mąż) Unifer. Bardzo dobrze było pić i szybko podnosić żelazo, w przeciwieństwie do innych. Teraz znowu żelazo nieznacznie spadło według analiz i znalazło Unifera w aptece w Moskwie. Byłem zaskoczony. Nowy kurs rozpoczął się dzisiaj.

zdecydowanie nie ma uniwersalnego leku. ktoś pomaga maltoferowi, a ktoś na niego pluje. Biorę najprostszy lek Fenuls (żelazo z witaminą C), który mi się podoba i najważniejszy jest wynik. drodzy też widzieli, bez sensu

Jeśli prawidłowo zażyjesz suplement żelaza, każdy podniesie poziom hemoglobiny. Piłem Totem przez 1,5 miesiąca, ale nie połączyłem go poprawnie. Teraz piję Ferrum według wszystkich zasad - mam nadzieję, że to pomoże.

sorbifer razem z folią. Szybko się zbiera. przynajmniej tylko oni pomagają w 100%

Czy wiesz, jak leczy się przewlekłą anemię? - Przewlekła niedokrwistość, gdy poziom hemoglobiny we krwi jest niski, jest niewiele czerwonych krwinek i występuje niedobór krwinek. Lekarstwo leczy przewlekłą anemię, leczy preparatami żelaza, przepisuje tabletki z solą żelaza. Dlatego w medycynie od dawna warto wiedzieć, że sole żelaza nie są wchłaniane przez organizm i nie leczą anemii w żaden sposób iw najmniejszym stopniu! Ponadto żelazo wprowadzone do organizmu jest trucizną komórkową. Oznacza to, że te cząsteczki żelaza, podobnie jak ciało obce, nie tylko nie są asymilowane, ale nawet nie mogą być wydalane z organizmu żadnymi konwencjonalnymi metodami wydalania, to znaczy przez wątrobę lub nerki. Oznacza to, że jeśli żelazo dostanie się do ciała, nie można go już z niego niczym usunąć. Dla organizmu te cząsteczki żelaza są ciałami obcymi. A jak organizm z nimi walczy? „Jak zawsze w takich przypadkach, on je izoluje. Organizm włącza układ odpornościowy i cząsteczki żelaza zaczynają być zjadane przez fagocytujące komórki białej krwi - są to leukocyty i limfocyty i są w nich odkładane.

Tak więc, jeśli będziesz przyjmować suplementy żelaza przez wystarczająco długi czas, wszystkie białe krwinki zostaną przeciążone żelazem, stracą swoją funkcję i zostaną odłożone w tkance łącznej ciała w magazynie. Ten stan niedoboru odporności nazywany jest „hemochromatozą”. Czym charakteryzuje się ta „hemochromatoza”? Ponieważ białe krwinki są głównie zaangażowane w dezaktywację żelaza, białe krwinki tracą swoją funkcję odpornościową. Co to jest? - Zgadza się - uszkodzona jest własna odporność organizmu, czyli dodatkowo do nieleczonej przewlekłej anemii po „kuracji” preparatami żelaza, co jest do tego dodane? - Zgadza się - niedobór odporności! Co to jest? Powiedz to, powiedz to, nie bój się, nie bój się - to prawda, AIDS. Oznacza to, że hemochromatoza charakteryzuje się przede wszystkim „AIDS”. To nie jest choroba, prawda? - To nie choroba. Zespół? - Syndrom. Nabyty? - Nabyty. Niedobór odpornościowy? - Niedobór odporności!
To znaczy, jakie preparaty żelaza? - Przyczyna AIDS!
Niemniej jednak na całym świecie iw osławionej medycynie amerykańskiej, jeśli ktoś, częściej kobieta, cierpi na przewlekłą anemię, to jak to jest, że tak powiem, „leczone”?
- Przepisano jej różne preparaty żelaza! - Dla pieniędzy! Dobra, daliby truciznę za nic.

Co to jest? Teatr absurdu? - Ja też tak myślałem, kiedy był młody lekarz. Ale kiedy przyjechałem do Ameryki i osobiście zobaczyłem tych, którzy opracowują politykę medyczną na wysokim poziomie, a reszta lekarzy właśnie wtedy postępuje zgodnie z ich zaleceniami, co nazywa się, jak mówią, „edukacją medyczną”; potem, widząc ich na żywo; Zdałem sobie sprawę, że mamy tutaj do czynienia z bardzo przebiegłymi, podstępnymi stworzeniami.

Żelazo hematowitowe plus recenzje

Skład na jedną płytkę:

  • Kwas askorbinowy - 72 mg
  • Jon żelaza (II) (w postaci monohydratu siarczanu żelaza (II)) - 20 mg
  • Substancje pomocnicze

Wskazania do stosowania. Jako środek terapeutyczny i profilaktyczny w przypadku niezrównoważonego i niewystarczającego odżywiania w celu zapobiegania niedoborom żelaza i kwasu askorbinowego.

Sposób podawania i dawkowanie. Wewnątrz po zjedzeniu 1 części płytki (24 mg kwasu askorbinowego, jonu żelaza (II) - 6,7 mg):

  • dzieci 3-6 lat ─ raz dziennie
  • dzieci 7 - 13 lat ─ 2 razy dziennie
  • młodzież 14 - 17 lat ─ 3 razy dziennie
  • dorośli ─ 4 razy dziennie

Czas stosowania ustala lekarz indywidualnie. Należy zachować ostrożność w przypadku upośledzenia czynności wątroby i nerek, a także u pacjentów w podeszłym wieku.

Warunki przechowywania. W miejscu chronionym przed światłem i wilgocią w temperaturze nie przekraczającej 25 ° C. Trzymać z dala od dzieci.

Okres trwałości wynosi 18 miesięcy. Nie używać później niż w terminie wskazanym na opakowaniu.

Opakowanie. Baton 30 gw opakowaniu nr 1

Forum dla matek Brześcia

Menu nawigacji

  • Forum
  • Uczestnicy
  • zasady
  • Szukaj
  • rejestracja
  • Wejść

Linki niestandardowe

  • Aktywne tematy

Zapowiedź

Informacje o użytkowniku

Jesteś tutaj »Forum dla mam brzeskich» Ciąża »Niski poziom hemoglobiny w ciąży

Niski poziom hemoglobiny podczas ciąży

Posty od 1 do 30 z 40

Udostępnij108-04-2011 14:35:28

  • Autor: tirskikh_t
  • Regularny
  • Lokalizacja: Brześć
  • Zarejestrowano: 05-04-2010
  • Posty: 1743
  • Szacunek: +435
  • Pozytywny: +671
  • Płeć żeńska
  • Wiek: 37 [1983-03-25]
  • Dzieci: syn (luty 2006), córka (czerwiec 2011)
  • Ostatnia wizyta:
    09-07-2018 23:07:54

Dziewczyny, którymi chcę się podzielić - może ktoś będzie potrzebował tych informacji.
Moja hemoglobina spadła. I podniosłem go o 20 sztuk miesięcznie z figami Bez żadnych preparatów żelaza. Zarówno smaczny, jak i zdrowy (pomaga rozwiązać problemy z kałem, hemoglobiną itp.). Codziennie jemy figi. To prawda, musiałem szukać pysznego.

Owoce figi poprawiają stan żołądka, nerek i działają moczopędnie. W przypadku chorób układu sercowo-naczyniowego figi są szczególnie przydatne, ponieważ są bogate w potas. Potas łagodzi napięcie naczyń krwionośnych, rozluźnia je i rozszerza. Figi odgrywają ważną rolę w zapobieganiu nadciśnieniu i są przydatne w przypadku niewydolności żylnej. Enzym ficyna zawarty w figach zmniejsza krzepliwość krwi, sprzyja resorpcji skrzeplin naczyniowych. Figi są lekko przeczyszczające. Figa łagodzi silne bicie serca, jest dobrym środkiem hematopoetycznym. Figi są przydatne przy anemii i chorobach śledziony i wątroby. infa stąd

Proponuję napisać tutaj, kto jeszcze podniósł hemoglobinę w jaki sposób

Pod redakcją tirskikh_t (08-04-2011 14:49:12)

Udostępnij208-04-2011 15:11:49

  • Autor: MamaMarina
  • Regularny
  • Lokalizacja: centrum
  • Zarejestrowano: 18-01-2010
  • Posty: 1440
  • Szacunek: +87
  • Pozytywny: +76
  • Dzieci: Jarosław 2009, Konstantin 2012
  • Ostatnia wizyta:
    04-06-2019 17:18:37

Miałem niski poziom hemoglobiny przez całą ciążę i ciągnęło mnie wszystko, co z tym związane. Moja głowa teraz nie pasuje, jak to zrobiłem, ale wrzuciłem do siebie ogromne dawki krwi (nie tylko pyszne domowe, ale najprostszy kot specjalnie smażony. Nie mogłem przejść obok sklepu, od razu „śliniąc się” i myślę „co za obrzydliwość”)

Udostępnij308-04-2011 15:46:02

  • Autor: Natalyushka
  • Forumophile
  • Lokalizacja: mieszkanie
  • Zarejestrowany: 25-10-2009
  • Wiadomości: 5287
  • Szacunek: +688
  • Pozytywny: +2627
  • Płeć żeńska
  • Wiek: 38 [1981-07-19]
  • Dzieci: Ivan (2009)
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 22:19:32

Zjadłem kaszę gryczaną, popiłem sokiem jabłkowym. może być granatem, ale dręczyła mnie zgaga od niego, nawet rozcieńczona. nawet na Maslenicy jadłam naleśniki z czerwonym kawiorem, była oszołomiona liczbami w badaniu krwi następnego ranka

Udostępnij408-04-2011 22:43:35

  • Autor: sabiina
  • mieszkam tu
  • Lokalizacja: wschodnia
  • Zarejestrowany: 02-01-2011
  • Wiadomości: 3316
  • Szacunek: +861
  • Pozytywny: +449
  • Płeć żeńska
  • Wiek: 37 [1982-12-11]
  • Dzieci: Misha 2009, Alena 2013, Andryushka 2020
  • Prawdziwe imię: kto tego potrzebuje - wiedzą)
  • :
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 16:33:04

Jadłem też kaszę gryczaną, kurczaka (bo mięso jest mi bardzo obojętne), wątróbkę 2-3 razy w miesiącu. Sok z granatów piłem na czczo w pierwszej połowie dnia, zwijał się ze mną, ale uważaj, wzmacnia. Maluch ma już rok i 8 lat, a wszystkie przyzwyczajenia z ciąży pozostały: przynajmniej raz w tygodniu na stole dla całej rodziny jest coś „zwiększającego hemoglobinę”: gryka, wątróbka (zjedz!), Suszone morele lub sok z granatów. Generalnie moje testy wróciły do ​​normy, kiedy byłam na urlopie macierzyńskim i przez 5-6 godzin, a nawet cały dzień (było lato) byłam na zewnątrz - poziom hemoglobiny od razu podskoczył.

Udostępnij508-04-2011 22:49:21

  • Autor: olga
  • Regularny
  • Lokalizacja: Brześć, Jużny
  • Zarejestrowany: 27-10-2009
  • Posty: 963
  • Szacunek: +272
  • Pozytywny: +281
  • Płeć żeńska
  • Wiek: 40 [1980-03-13]
  • Dzieci: Nastya-03.10.2001, Christina-27.12.2003, Oleg-26.06.2008, Ulyana-07.05.2011.
  • Prawdziwe imię: Olga
  • :
  • Ostatnia wizyta:
    15-07-2016 19:11:12

Jem wątróbkę, ryby, piję soki (i robię to sam), wiele różnych suszonych owoców, do tego całego Gino-tardiferon. I hymoglobina 107 (((

Udostępnij608-04-2011 23:42:02

  • Autor: mama
  • mieszkam tu
  • Lokalizacja: Brześć
  • Zarejestrowany: 28-10-2009
  • Posty: 2437
  • Szacunek: +1040
  • Pozytywny: +357
  • Płeć żeńska
  • Wiek: 40 [1980-02-08]
  • Dzieci: dwóch synów i ukochana córka
  • Prawdziwe imię: Katya
  • Ostatnia wizyta:
    30-07-2019 19:01:25

Sok z granatów piłam od czasu do czasu podczas ostatniej ciąży. Nie było problemów z hemoglobiną, nawet gdy byłem chory. Myślę. związane z tym, tk. często upadał.

Udostępnij708-04-2011 23:47:59

  • Autor: Krepysh
  • mieszkam tu
  • Lokalizacja: Zhabinka
  • Zarejestrowano: 26-06-2010
  • Posty: 2427
  • Szacunek: +763
  • Pozytywny: +154
  • Płeć żeńska
  • Wiek: 36 [1983-09-07]
  • Dzieci: Matyusha i Timosha
  • Ostatnia wizyta:
    21-11-2016 19:37:14

Cierpiałam też na hemoglabin, no cóż, byłam bardzo niska w czasie ciąży. I nie wstał, halera. Ale ostatnio zdałem testy i zaśpiewałem, że prawdopodobnie nigdy nie był dla mnie na haju. Taka moja natura jest taka skarłowaciała

Udostępnij809-04-2011 17:32:15

  • Autor: Julia
  • Ambitny
  • Lokalizacja: Brześć, powiat Kozlovichi
  • Zarejestrowany: 02-12-2010
  • Posty: 184
  • Szacunek: +10
  • Pozytywne: +1
  • Płeć żeńska
  • Wiek: 35 [1984-12-14]
  • Dzieci: córka Sasha 2011, syn Vanechka 2013
  • Prawdziwe imię: Julia
  • :
  • Ostatnia wizyta:
    29-11-2019 14:43:20

Podniosłem też sok z granatów, zjadłem zieleninę, pietruszkę, cebulę, koperek, grykę też

Udostępnij909-04-2011 18:25:38

  • Autor: tosya1110
  • Nie możesz rozmawiać w życiu
  • Lokalizacja: Centrum
  • Zarejestrowano: 21-03-2011
  • Wiadomości: 4269
  • Szacunek: +751
  • Pozytywny: +694
  • Płeć żeńska
  • Dzieci: 2 córki
  • Prawdziwe imię: Tonya
  • :
  • Ostatnia wizyta:
    11-06-2020 18:27:41

granat, ale od niego nawet rozcieńczony, dręczony zgagą

Tak właśnie byłam w ciąży, tylko z samych granatów widać w soku skoncentrowany kwas! I tak z tabletkami Tardiferon, wszystkimi czerwonymi warzywami i owocami, miodem z mleczkiem pszczelim. Ale gryka i wątróbka nie są przytłaczające (może na próżno!)! Suszone morele z przyjemnością, rano płatki owsiane (zawiera też sporą ilość żelaza)! Jeśli w sezonie możesz rozpieszczać się jagodami. Zawsze mam niski poziom hemoglobiny, ale w czasie ciąży jest tak całkowicie. Córka może zobaczyć dziedziczną!

Udostępnij1009-04-2011 18:32:43

  • Autor: Nasturtium
  • Cynizm i ironia
  • Zarejestrowany: 22-11-2009
  • Posty: 17254
  • Szacunek: +5688
  • Pozytywny: +2802
  • Płeć żeńska
  • Dzieci: chłopiec 14 lat i dziewczynka 9 lat
  • Nagrody: Zwycięzca nominacji do Forum Ulcer
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 15:56:50

A ja jadłem Gemotogen, jedną płytkę dziennie. Tabletki w ogóle nie działały, od razu bolał mnie brzuch. Mięso jadłem prawie codziennie. Ponieważ jednak konieczne było pilne zwiększenie stężenia hemoglobiny, Hematogen bardzo pomógł. Poszedłem do szpitala z hemoglobiną 115.

Udostępnij1109-04-2011 18:41:06

  • Autor: tosya1110
  • Nie możesz rozmawiać w życiu
  • Lokalizacja: Centrum
  • Zarejestrowano: 21-03-2011
  • Wiadomości: 4269
  • Szacunek: +751
  • Pozytywny: +694
  • Płeć żeńska
  • Dzieci: 2 córki
  • Prawdziwe imię: Tonya
  • :
  • Ostatnia wizyta:
    11-06-2020 18:27:41

Również trochę mały, zwykle mówią o normie nawet dla kobiet w ciąży 120-123!

Pyszne i zdrowe, ale jakoś w moim 95. tutaj jest bardziej leczniczy, a nie zapobiegawczy!

Edytowane przez tosya1110 (09-04-2011 18:41:52)

Udostępnij1209-04-2011 19:02:27

  • Autor: Nasturtium
  • Cynizm i ironia
  • Zarejestrowany: 22-11-2009
  • Posty: 17254
  • Szacunek: +5688
  • Pozytywny: +2802
  • Płeć żeńska
  • Dzieci: chłopiec 14 lat i dziewczynka 9 lat
  • Nagrody: Zwycięzca nominacji do Forum Ulcer
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 15:56:50

tosya1110
Normalny poziom hemoglobiny u kobiet w ciąży wynosi 110-150 g / l. Dlatego 115 przed porodem jest dla mnie dobre. Ponieważ przed hematogenem było tylko 97.

Udostępnij1309-04-2011 19:16:37

  • Autor: tosya1110
  • Nie możesz rozmawiać w życiu
  • Lokalizacja: Centrum
  • Zarejestrowano: 21-03-2011
  • Wiadomości: 4269
  • Szacunek: +751
  • Pozytywny: +694
  • Płeć żeńska
  • Dzieci: 2 córki
  • Prawdziwe imię: Tonya
  • :
  • Ostatnia wizyta:
    11-06-2020 18:27:41

Ponieważ przed hematogenem było to tylko 97.

Będę wiedział Dla siebie spróbuję też zorganizować taki kurs, a ile tygodni jedliśmy na kaflach?

Udostępnij1409-04-2011 19:20:53

  • Autor: Nasturtium
  • Cynizm i ironia
  • Zarejestrowany: 22-11-2009
  • Posty: 17254
  • Szacunek: +5688
  • Pozytywny: +2802
  • Płeć żeńska
  • Dzieci: chłopiec 14 lat i dziewczynka 9 lat
  • Nagrody: Zwycięzca nominacji do Forum Ulcer
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 15:56:50

Postaram się zorganizować taki kurs dla siebie, a ile tygodni jadłem na kafelkach?

Gdzieś od drugiego lub trzeciego tygodnia. Ale nawet po porodzie kontynuowała, a teraz jem od czasu do czasu. Kup Hematovite IronPlus.

Udostępnij1509-04-2011 20:23:35

  • Autor: Olga
  • Forumophile
  • Zarejestrowany: 01-11-2009
  • Wiadomości: 5260
  • Szacunek: +1688
  • Pozytywny: +1177
  • Ostatnia wizyta:
    04-06-2020 00:16:02

Ja sam nie mogę na niego patrzeć, jadłem jako dziecko, a moje dzieci kochają. Kiedyś kupiłem je w aptece, więc farmaceuta ostrzegł, że nie dadzą się ponieść emocjom, bo obecny hematogen bardzo różni się od tego, co kiedyś, zawiera prawie tylko cukier i bardzo mało żelaza

Udostępnij1609-04-2011 20:25:04

  • Autor: biggie
  • mieszkam tu
  • Lokalizacja: YuZMR-2
  • Zarejestrowano: 17-04-2010
  • Wiadomości: 3811
  • Szacunek: +854
  • Pozytywny: +1510
  • Płeć żeńska
  • Dzieci: dwie córki
  • Prawdziwe imię: Nelly
  • Ostatnia wizyta:
    05-12-2019 09:48:47

Podniosłem hemoglobinę za pomocą pyłku kwiatowego zmieszanego z miodem. łyżeczka trzy razy dziennie przed posiłkami.

Udostępnij1709-04-2011 20:28:19

  • Autor: Olga
  • Forumophile
  • Zarejestrowany: 01-11-2009
  • Wiadomości: 5260
  • Szacunek: +1688
  • Pozytywny: +1177
  • Ostatnia wizyta:
    04-06-2020 00:16:02

Podniosłem hemoglobinę za pomocą pyłku kwiatowego,

Ja też to zjadłam, ale w ogóle nie lubię smaku tego pyłku, a to najsilniejszy alergen, trzeba bardzo uważać.
I to lekarstwo jest bardzo dobre, ale też nie jest łatwe do znalezienia..

Udostępnij1816-05-2011 14:49:12

  • Autor: Apple
  • Nowicjusz
  • Zarejestrowano: 16-05-2011
  • Posty: 4
  • Szacunek: +0
  • Pozytywny: +0
  • Ostatnia wizyta:
    16-05-2011 14:59:49

Tak, musisz dobrze zjeść. Próbowałam też monitorować odżywianie przez całą ciążę. I nadal widziałem dodatkowe żelazo.

W przypadku niedokrwistości z niedoboru żelaza, warzywa, warzywa i owoce muszą być uwzględnione w diecie, ponieważ wchłanianie żelaza poprawia się w obecności witaminy C.Wchłanianie żelaza pogarsza taninę zawartą w herbacie i kawie, fitynę w ryżu, mące sojowej, a także mleko i twarożek z powodu wysokiego zawartość wapnia. Stąd - http://anemiya.info/?p=210

1902-06-2011 18:32:20

  • Autor: Julia
  • Ambitny
  • Lokalizacja: Brześć, powiat Kozlovichi
  • Zarejestrowany: 02-12-2010
  • Posty: 184
  • Szacunek: +10
  • Pozytywne: +1
  • Płeć żeńska
  • Wiek: 35 [1984-12-14]
  • Dzieci: córka Sasha 2011, syn Vanechka 2013
  • Prawdziwe imię: Julia
  • :
  • Ostatnia wizyta:
    29-11-2019 14:43:20

Jakoś miałem 108, mianowano Ferretab, nie piłem, jadłem różne odmiany, wstałem, potem miodowe agary spadły do ​​105, postanowiłem pić Ferretab, jedząc jedzenie z żelazem, poszedłem do 112.
Przeczytałem też w gazecie: opłucz garść rodzynek, zalej ciepłą wodą i połóż je przy łóżku na noc, rano bez podnoszenia głowy z poduszek, żeby jeść i pić wszystko, napisano, żeby nie podnosić głowy.
Próbowałem, ale leżenie do jedzenia było bardzo niewygodne

Udostępnij2013-06-2011 22:40:24

  • Autor: LR
  • Regularny
  • Lokalizacja: Brześć, (centrum)
  • Zarejestrowano: 28-11-2010
  • Posty: 1259
  • Szacunek: +176
  • Pozytywny: +684
  • Prawdziwe imię: Elena
  • :
  • Ostatnia wizyta:
    02-04-2020 19:37:52

Podnoszę hemoglobinę w ten sposób: mieszam surową kaszę gryczaną z obranymi orzechami włoskimi (około 1: 1) i mielę w młynku do kawy, do powstałej masy dodaję miód i jem 1 łyżkę stołową 3 razy dziennie, to mi pomaga. Nie jem cały czas tego „przysmaku”, ale przez 5 dni przed badaniem krwi.

Udostępnij2108-08-2011 23:11:12

  • Autor: Elena Malyshkina
  • Konsultant GW
  • Zarejestrowany: 18-12-2009
  • Posty: 941
  • Szacunek: +248
  • Pozytywny: +34
  • Wiek: 41 [1978-11-10]
  • Dzieci: Nadya 1.08.2008 Lyuba 20.10.11
  • Ostatnia wizyta:
    08-07-2018 19:24:42

Właśnie znalazłem to w książce Michela Audena "Cesarskie cięcie: bezpieczne wyjście czy zagrożenie dla przyszłości?" (Rozdział 19, podrozdział „Dlaczego potrzebujesz konsultacji dotyczących zarządzania ciążą”):
Zacytować
W wielu krajach wszystkie kobiety w ciąży mają regularne badania krwi na obecność hemoglobiny (barwnika znajdującego się w krwinkach czerwonych). Powszechnie uważa się, że jest to skuteczny sposób diagnozowania anemii i niedoboru żelaza. W rzeczywistości ta analiza nie może określić braku żelaza, ponieważ objętość krwi podczas ciąży znacznie wzrasta, tak że stężenie hemoglobiny odzwierciedla przede wszystkim stopień rozcieńczenia krwi z powodu aktywności łożyska. Badając to zjawisko, brytyjscy naukowcy przeanalizowali dane z badania ponad 150 tysięcy ciężarnych kobiet. To badanie na dużą skalę wykazało, że najwyższą średnią masę noworodka obserwowano u kobiet, które miały poziom hemoglobiny między 8,5 a 9,5. [Przypis] Ponadto, jeśli poziom hemoglobiny nie spadł poniżej 10,5 (105 g / l. - wyd.), Wzrosło prawdopodobieństwo wystąpienia niskiej masy urodzeniowej, przedwczesnego porodu i gestozy (stan przedrzucawkowy). Niefortunną konsekwencją rutynowych badań krwi na hemoglobinę jest fakt, że miliony ciężarnych kobiet na całym świecie mają błędną diagnozę niedokrwistości i przepisują im suplementy żelaza. W takim przypadku skutki uboczne przyjmowania żelaza (zaparcia, biegunka, zgaga itp.) Są zwykle ignorowane. Często pomija się również fakt, że żelazo hamuje wchłanianie cynku, o którym wiadomo, że poważnie wpływa na rozwój dziecka. Ponadto żelazo, będąc utleniaczem, nasila powstawanie wolnych rodników, a nawet może zwiększać ryzyko wystąpienia gestozy.

Opis leku HEMATOVIT IRON PLUS (HEMATOVIT IRON PLUS)

Forma wydania, skład i opakowanie

Płytki w kolorze ciemnobrązowym, podzielone ryzykiem na trzy części, o charakterystycznym zapachu, słodkim smaku.

1 płytka
witamina C72 mg
monohydrat siarczanu żelazawego20 mg

Substancje pomocnicze: czarna albumina spożywcza, pełne mleko skondensowane z cukrem, cukier granulowany, karmelowy syrop skrobiowy, wanilina.

efekt farmakologiczny

Długodziałający środek przeciw niedokrwistości.

Żelazo, wchodząc w skład wielu struktur komórkowych i uczestnicząc w działaniu wielu układów enzymatycznych (cytochromów, katalazy), odgrywa bardzo ważną rolę w transporcie tlenu i oksydacyjnych procesach metabolicznych, a także jest ważnym składnikiem organizmu człowieka, który jest szczególnie niezbędny do tworzenia hemoglobiny. Lek stosuje się w celu wyeliminowania niedoboru żelaza.

Kwas askorbinowy poprawia wchłanianie żelaza, przemianę Fe 3+ w Fe 2+.

Farmakokinetyka

Żelazo jest wchłaniane głównie z dwunastnicy i jelita czczego. Maksymalne wchłanianie obserwuje się, gdy żelazo przyjmuje się na pusty żołądek. Wchłanianie jest bardzo zróżnicowane i zależy od zapasów żelaza w organizmie i potrzeb fizjologicznych. W stanach niedoboru żelaza zwiększa się jego wchłanianie. Całkowita ilość przyswajanego żelaza w organizmie wzrasta wraz ze wzrostem jego dawki. T max we krwi wynosi 1-2 h. Po wchłonięciu główna część żelaza wiąże się z transferyną i jest transportowana do szpiku kostnego, gdzie jest wychwytywana przez komórki erytroidalne szpiku kostnego w celu syntezy hemoglobiny; reszta znajduje się we krwi i odkłada się w organach w postaci ferrytyny, hemosyderyny lub mioglobiny. Niewielka ilość żelaza jest wydalana z organizmu po cyklicznym niszczeniu cząsteczki hemoglobiny.

Wskazania do stosowania

Niedokrwistość z niedoboru żelaza (leczenie i profilaktyka) z różnych przyczyn:

  • zwiększone zapotrzebowanie na żelazo w okresie ciąży i laktacji, w okresie intensywnego wzrostu i rekonwalescencji po długotrwałych ciężkich chorobach;
  • przedłużone krwawienie (w tym z wrzodami żołądka i dwunastnicy);
  • zmniejszone wchłanianie żelaza w przewlekłej biegunce;
  • nieodpowiednie i niezrównoważone odżywianie.

Schemat dawkowania

Wewnątrz. Zwykła dawka pod względem żelaza pierwiastkowego dla dorosłych w trakcie leczenia wynosi 100-200 mg / dobę, z profilaktyką i leczeniem podtrzymującym - 100 mg / dobę.

Skutki uboczne

Z układu pokarmowego:

  • nudności, wymioty, zaparcia, biegunka, bóle brzucha, wrzodziejące zmiany przełyku, zwężenie przełyku.

Reakcje alergiczne:

  • swędzenie, wysypka, przekrwienie skóry.

Z układu nerwowego:

  • bóle głowy, zawroty głowy.

Inne:

  • słabość.

Przeciwwskazania do stosowania

Zwiększona zawartość żelaza w organizmie (hemosyderoza, hemochromatoza); naruszenie wykorzystania żelaza (niedokrwistość aplastyczna); stan po resekcji żołądka; krwawienie; dzieci poniżej 12 roku życia; nadwrażliwość na składniki kombinacji.

Wrzód trawienny żołądka i dwunastnicy.

Stosowanie w ciąży i laktacji

Wskazaniem do stosowania jest zwiększone zapotrzebowanie na żelazo w okresie ciąży i laktacji..

Zastosowanie u dzieci

Specjalne instrukcje

Skuteczny tylko w przypadku niedokrwistości z niedoboru żelaza i nieskuteczny w przypadku niedokrwistości o innej etiologii.

Unikaj jednoczesnego stosowania z innymi lekami zawierającymi żelazo (ryzyko przedawkowania).

Barwienie stolca na ciemny (czarny) kolor podczas przyjmowania leków zawierających żelazo nie ma znaczenia klinicznego.

Interakcje lekowe

Wzajemnie zmniejszaj wchłanianie w połączeniu z tetracyklinami, D-penicylaminą, herbatą, żółtkiem jaja.

Środki zobojętniające sok żołądkowy zawierające sole glinu, magnezu i wapnia zmniejszają wchłanianie preparatów żelaza.

Żelazo hematowitowe plus recenzje

Mam anemię z niedoboru żelaza od wieku młodzieńczego, więc suplementy żelaza biorę od bardzo dawna, wypróbowałem całą masę, a dziś porozmawiam o żelazie, które nie tylko świetnie działa, ale też nie powoduje żadnych skutków ubocznych, w przeciwieństwie do większości innych preparatów żelaza :

1. Żelazny chelat Solgar
2. Chelat żelaza Carlson Labs

1. Żelazny chelat Solgar

Niedokrwistość z niedoboru żelaza jest inna. Od dziesięciu lat, z polecenia lekarza, co miesiąc piję 10-dniową serię żelaza, która w badaniach daje mi prawidłowy poziom hemoglobiny. Ale jeśli podejmiesz rozszerzone badanie krwi, zobaczysz, że przy prawie normalnym poziomie żelaza mam katastrofalnie niski poziom ferrytyny - zwykle 6 w tempie 10-120.
Ferrytyna jest, mówiąc najprościej, magazynem żelaza: skąd pochodzi we krwi, skąd jest szybko pobierany z organizmu w nagłych przypadkach (np. Utrata krwi). Osoba z niskim poziomem ferrytyny bardzo wolno dochodzi do siebie po operacji.
Przed zajściem w ciążę zaleca się podniesienie poziomu ferrytyny do co najmniej 50 jednostek..

Nie wiedziałam tego przed pierwszą ciążą i chociaż piłam żelazo z rosyjskiej apteki przez całe 9 miesięcy, to po cięciu cesarskim było mi bardzo ciężko. Dosłownie czołgałem się po ścianie przez kilka miesięcy, bojąc się upadku. Nie było absolutnie żadnej siły.

Podczas drugiej ciąży dowiedziałam się, że przed nią trzeba było podnieść poziom ferrytyny do 50. Owszem, obawiam się, że w moim przypadku jest to nierealne, ale hematolog chciał, żebyśmy podnieśli ją przynajmniej do dolnej granicy normy - do 10 (to wszystko już się działo podczas ciąży).
Regularnie wykonywałem testy: pomimo stałego przyjmowania żelaza poziom ferrytyny spadł jeszcze niżej - do 4 jednostek.
I wtedy dowiedziałem się, że najlepszą formą wchłaniania żelaza jest chelat. Poszedłem do iHerb i kupiłem. I jest to jedyny wariant żelaza, który nie tylko przywrócił normalną hemoglobinę, ale także podniósł poziom mojej ferrytyny! Cóż, nie do niebotycznych wysokości, ale przynajmniej do 12 jednostek (i to już jest w normalnym zakresie). Wcześniej w moich analizach nigdy nie miałem dwucyfrowej wartości ferrytyny :)

Wybrałem lek pomiędzy tym a słynnym Delikatnym Żelazem, również z Solgar. I tam, i tam chelat. Są tabletki, są kapsułki. Za tę cenę ten lek okazuje się bardziej opłacalny i kupiłem go.

Przez całą ciążę przyjmowałam chelat żelaza. Nie spowodował żadnych skutków ubocznych. A to jest dużo warte, bo z różnych preparatów żelaza z apteki moja strona (jak większość) była stała w postaci zaparć, przepraszam.

Po drugim cięciu cesarskim doszedłem do siebie znacznie szybciej, za co wiele zawdzięczam chelatowi żelaza!

W ciąży brałam 1 tabletkę plus multiwitaminy, gdzie żelazo też jest dostępne, poza ciążą po 2 tabletki (producent zaleca 1, ale zależy to od stopnia niedokrwistości, hematolog zalecił mi 2).

Jednak będę kontynuował:
Przestałem pić ten lek, kilka miesięcy później przeszedłem ponownie test i zobaczyłem, że moja ferrytyna znów jest niska. Zacząłem znowu pić te tabletki, spróbowałem ponownie za miesiąc, ale nic się nie zmieniło. Z jakiegoś powodu ferrytyna nie skradła się. Może minęło niewiele czasu.
Generalnie obraziłem się na Solgara i postanowiłem wypróbować chelat żelaza innego producenta:

2. Chelat żelaza Carlson Labs

Ten lek, z tym samym składnikiem aktywnym, jest znacznie bardziej opłacalny, a ponadto nie zawiera 25 mg. żelazo i 27.

To też tabletki, które w ogóle nie powodują skutków ubocznych..

Dawno nie robiłam testów, ale gołym okiem widzę wzrost poziomu żelaza we krwi: usta od bladoniebieskiego do normalnego czerwonawego koloru, jama ustna z bladego różu, prawie białego, również nabrały znacznie żywszego i jasnego odcienia. Nawiasem mówiąc, to po kolorze ust i błony śluzowej jamy ustnej można ocenić brak żelaza. Jeśli są blade, a nie czerwone, warto poddać się testom.

Lecę teraz między daczą a Moskwą. W mojej daczy Solgar, w domu Carlson Labs, piję oba, więc nie można powiedzieć na pewno, co pomaga lepiej. Jednak podczas gdy piłem tylko Solgara, moje usta pozostały blade.

Generalnie osobom z niedokrwistością z niedoboru żelaza zdecydowanie polecam chelat żelaza, a który producent to drugie pytanie. Solgar jest jednym z liderów w amerykańskim przemyśle witaminowym i jest uznawany za najwyższą jakość. Laboratoria Carlson są bardziej opłacalne pod względem ceny i osobiście uważam, że ich wpływ jest bardziej zauważalny.

IRON PLUS: recenzje

Dzień dobry dziewczyny! Od dzieciństwa cierpię na anemię z niedoboru żelaza. Dlatego wiem już wszystko o hemoglobinie, przez tyle lat chyba już przeczytałem wszystkie informacje. Nauczyła się nawet wyczuwać, kiedy spada hemoglobina. Brzmi zabawnie, ale tak jest. Dlatego kiedy ponownie poczułem, że hemoglobina spadła (utrata siły, senność, bardzo blada skóra z odcieniem błękitu, chcę nie do zniesienia kredy i posmak krwi), moja teściowa zdecydowała się na zakup suplementu diety od Amway NUTRILITE iron plus, który sama piła iz którego jej poziom hemoglobiny wzrósł i już nie opadał. Amway NUTRILITE iron plus
Zawsze piłem ferrum lek, doskonale podnosi moją hemoglobinę przez 3-4 miesiące. A potem to super-narzędzie zostało mi tak reklamowane, że zdecydowałem się go wypić. Chciałbym raz na zawsze podnieść poziom hemoglobiny i nie tylko. czytać nadal nie cierpi. Tak, a co powiesz na Nutrilite iron plus
Tak więc moja teściowa rozprowadza Amway i za swoją cenę kupiła mi NUTRILITE iron plus. Kosztuje 890 rubli. To niemała ilość jak na żelazo. Nawet jeśli pakiet zawiera 120 tabletek, to na 3 kursy, koszt jednego kursu to 296 rubli. Swoją drogą kupuję ferrum lek w postaci syropu, częściej niż w tabletkach, aw syropie kosztuje mniej i nie działa gorzej. Ferrum lek kosztuje 136 rubli. Okazuje się, że żelazo plus od Amwaya jest 2 razy droższe. Przed rozpoczęciem wizyty oddałem krew na hemoglobinę. Hemoglobina wynosiła 113. Norma 115-145. Nie za nisko, miałem gorzej, gdy doszło do 90.
Hemoglobina wynosiła 113. Ale według mojej teściowej moja hemoglobina powinna polecieć do górnej granicy normy! Spodziewałem się już pięknego koloru skóry, nie przypominającego bladej treponemy muchomora, a myśli o kredie w końcu znikną, ale nie było. A więc wszystko w porządku.
Słoik z żelazkiem plus plastikowy, z wygodną pokrywką, biały, jakoś przypominał mi słoiczek z witaminami C, a dźwięk przy potrząsaniu słoikiem jest taki sam, a nawet pachniał jak dzieciństwo w twoich wspomnieniach) Słoik zawiera skład, sposób aplikacji itp. wszystko jest jak zwykle. Napisano, że jest to suplement diety i nie jest lekiem.
Zawiera proszek z muszli ostryg, sproszkowany szpinak, glukonian żelazawy, fumaran żelazawy i wszelkiego rodzaju stabilizatory i środki przeciwzbrylające, nie wiem, czy są przydatne, czy nie, niewiele o tym wiem.
Same tabletki są w kolorze bagiennym z plamkami. Pachną jakimś rodzajem trawy, pamiętałem nawet zapach zielonej herbaty. Swoją drogą mój kot ma bzika na punkcie tego zapachu, wącha tabletki, wąsy mu się trzęsą)) kot kocha
Pilnie piłem tabletki przez miesiąc i pobiegłem oddać krew. Moje zdziwienie polegało na tym, że hemoglobina nie tylko nie wzrosła, ale wręcz przeciwnie spadła do 103! Hemoglobina spadła do 103. Czułem się tak samo jak przed braniem żelaza, chciałem też dużo spać i kredować. Natychmiast pobiegłem do apteki po mój ulubiony Ferrum Lek.
Nie polecam Iron Plus od Amwaya, bo to suplement diety o dziwnym składzie, z wysoką ceną i efektem obniżenia hemoglobiny. Może przyda się tym, którzy nie mają anemii, ale przejściowy spadek hemoglobiny z powodu diety bezmięsnej. Cóż, dla tych, u których zdiagnozowano anemię uważam ten suplement diety za stratę pieniędzy, a tu pomogą tylko leki.
Całe zdrowie i dziękuję za uwagę!
Zwiększa libido, dba o okolice intymne, łagodzi stany zapalne. Do czego jeszcze zdolny jest ryciniol intimal z afrodyzjakiem? Moje zbawienie jest w sferze intymnej.
Jak wyleczyć problematyczną skórę bez drogich leków? Wystarczy wypić olej lniany! Plus pozytywny efekt uboczny.
O tym, że niektóre suplementy żelaza mogą, wręcz przeciwnie, obniżać poziom hemoglobiny, przeczytaj tutaj
Tutaj jest napisane, jak luksusowy krem ​​zrujnował twarz
Pochwica, pleśniawki, oczyszczenie rany przed porodem? Jeśli nie masz ochoty na antybiotyki, jest Fluomisin!
Lactacid promuje się jako panaceum na choroby kobiet, prawda? A może jest to chwyt marketingowy? Analiza składu w tej recenzji

Dzień dobry dziewczyny! Od dzieciństwa cierpię na anemię z niedoboru żelaza. Dlatego wiem już wszystko o hemoglobinie, przez tyle lat chyba już przeczytałem wszystkie informacje. Nauczyła się nawet wyczuwać, kiedy spada hemoglobina. Brzmi zabawnie, ale tak jest. Dlatego kiedy ponownie poczułem, że hemoglobina spadła (utrata siły, senność, bardzo blada skóra z odcieniem błękitu, chcę nie do zniesienia kredy i posmak krwi), moja teściowa zdecydowała się na zakup suplementu diety od Amway NUTRILITE iron plus, który sama piła iz którego jej poziom hemoglobiny wzrósł i już nie opadał. Amway NUTRILITE iron plus
Zawsze piłem ferrum lek, doskonale podnosi moją hemoglobinę przez 3-4 miesiące. A potem to super-narzędzie zostało mi tak reklamowane, że zdecydowałem się go wypić. Chciałbym raz na zawsze podnieść poziom hemoglobiny i już nie cierpieć. Tak, a co powiesz na Nutrilite iron plus
Tak więc moja teściowa rozprowadza Amway i za swoją cenę kupiła mi NUTRILITE iron plus. Kosztuje 890 rubli. To niemała ilość jak na żelazo. Nawet jeśli pakiet zawiera 120 tabletek, to na 3 kursy, koszt jednego kursu to 296 rubli. Swoją drogą kupuję ferrum lek w postaci syropu, częściej niż w tabletkach, aw syropie kosztuje mniej i nie działa gorzej. Ferrum lek kosztuje 136 rubli. Okazuje się, że żelazo plus od Amwaya jest 2 razy droższe. Przed rozpoczęciem wizyty oddałem krew na hemoglobinę. Hemoglobina wynosiła 113. Norma 115-145. Nie za nisko, miałem gorzej, gdy doszło do 90.
Hemoglobina wynosiła 113. Ale według mojej teściowej moja hemoglobina powinna polecieć do górnej granicy normy! Spodziewałem się już pięknego koloru skóry, nie przypominającego bladej treponemy muchomora, a myśli o kredie w końcu znikną, ale nie było. A więc wszystko w porządku.
Słoik z żelazkiem plus plastikowy, z wygodną pokrywką, biały, jakoś przypominał mi słoiczek z witaminami C, a dźwięk przy potrząsaniu słoikiem jest taki sam, a nawet pachniał jak dzieciństwo w twoich wspomnieniach) Słoik zawiera skład, sposób aplikacji itp. wszystko jest jak zwykle. Napisano, że jest to suplement diety i nie jest lekiem.
Zawiera proszek z muszli ostryg, sproszkowany szpinak, glukonian żelazawy, fumaran żelazawy i wszelkiego rodzaju stabilizatory i środki przeciwzbrylające, nie wiem, czy są przydatne, czy nie, niewiele o tym wiem.
Same tabletki są w kolorze bagiennym z plamkami. Pachną jakimś rodzajem trawy, pamiętałem nawet zapach zielonej herbaty. Swoją drogą mój kot ma bzika na punkcie tego zapachu, wącha tabletki, wąsy mu się trzęsą)) kot kocha
Pilnie piłem tabletki przez miesiąc i pobiegłem oddać krew. Moje zdziwienie polegało na tym, że hemoglobina nie tylko nie wzrosła, ale wręcz przeciwnie spadła do 103! Hemoglobina spadła do 103. Czułem się tak samo jak przed braniem żelaza, chciałem też dużo spać i kredować. Natychmiast pobiegłem do apteki po mój ulubiony Ferrum Lek.
Nie polecam Iron Plus od Amwaya, bo to suplement diety o dziwnym składzie, z wysoką ceną i efektem obniżenia hemoglobiny. Może przyda się tym, którzy nie mają anemii, ale przejściowy spadek hemoglobiny z powodu diety bezmięsnej. Cóż, dla tych, u których zdiagnozowano anemię uważam ten suplement diety za stratę pieniędzy, a tu pomogą tylko leki.
Całe zdrowie i dziękuję za uwagę!
Zwiększa libido, dba o okolice intymne, łagodzi stany zapalne. Do czego jeszcze zdolny jest ryciniol intimal z afrodyzjakiem? Moje zbawienie jest w sferze intymnej.
Jak wyleczyć problematyczną skórę bez drogich leków? Wystarczy wypić olej lniany! Plus pozytywny efekt uboczny.
O tym, że niektóre suplementy żelaza mogą, wręcz przeciwnie, obniżać poziom hemoglobiny, przeczytaj tutaj
Tutaj jest napisane, jak luksusowy krem ​​zrujnował twarz
Pochwica, pleśniawki, oczyszczenie rany przed porodem? Jeśli nie masz ochoty na antybiotyki, jest Fluomisin!
Lactacid promuje się jako panaceum na choroby kobiet, prawda? A może jest to chwyt marketingowy? Analiza składu w tej recenzji

Tak się składa, że ​​tabletki musujące Supravit zawierają wszystkie smakołyki, które kocham: żelazo, witaminę C, witaminę B12 i kwas foliowy - dokładnie to, czego potrzebujesz, idealny zestaw, jakiego nigdy nie spotkałem. Co go psuje: trujący kolor, który nadaje niezdrowy barwnik E122, silny aromat jagód (smak aspartamu i słodzik), wygląda jak soda jagodowa, a nie coś pożytecznego. Ciało opiera się i nie rozumie). Uważam, że obecność jakichkolwiek elementów „pomocniczych” w produktach zdrowotnych powinna być uzasadniona i uzasadniona, możliwie jak najmniejsza, chociaż farmaceuci prawdopodobnie wiedzą lepiej.
Napój (roztwór) długo pozostawia słodko-żelazny posmak, choć w tabletce nie ma zbyt dużo żelaza w porównaniu z innymi środkami zapobiegającymi anemii (71% średniej dziennej potrzeby czytania i oczywiście jeszcze mniej zostanie wchłonięte). Przeciwwskazane w fenyloketonurii, ciąży, karmieniu piersią. Przypuszczam, że wtedy jest to niepożądane dla dzieci.
Wolę żelazo w postaci kapsułek. Smak ich zawartości nie jest wyczuwalny i jest w nich więcej żelaza.

Tak się składa, że ​​tabletki musujące Supravit zawierają wszystkie smakołyki, które kocham: żelazo, witaminę C, witaminę B12 i kwas foliowy - dokładnie to, czego potrzebujesz, idealny zestaw, jakiego nigdy nie spotkałem. Co go psuje: trujący kolor, który nadaje niezdrowy barwnik E122, silny aromat jagód (smak aspartamu i słodzik), wygląda jak soda jagodowa, a nie coś pożytecznego. Ciało opiera się i nie rozumie). Uważam, że obecność jakichkolwiek elementów „pomocniczych” w produktach zdrowotnych powinna być rozsądna i uzasadniona, możliwie jak najmniejsza, chociaż farmaceuci prawdopodobnie wiedzą lepiej.
Napój (roztwór) przez długi czas pozostawia słodko-żelazny posmak, choć w tabletce nie ma zbyt dużo żelaza w porównaniu z innymi środkami zapobiegającymi anemii (71% średniego dziennego zapotrzebowania i oczywiście jeszcze mniej zostanie wchłonięte). Przeciwwskazane w fenyloketonurii, ciąży, karmieniu piersią. Zakładam, że wtedy jest to niepożądane dla dzieci.
Wolę żelazo w formie kapsułek. Smak ich zawartości nie jest wyczuwalny i jest w nich więcej żelaza.

Wraz z nadejściem jesiennych chłodów chęć picia witamin i przydatnych suplementów pojawia się u ludzi, moim zdaniem, na poziomie podświadomości. Postanowiłam zacząć od żelaza, bo to właśnie ono jest jedną z dobroczynnych substancji wspomagających organizm w ostrą rosyjską zimę..
Pakiet kupiłem w Ashanie, kosztował około 100 rubli. Wygodnie zapakowany w plastikową tubę, zawsze można go nosić przy sobie w torbie, wieczko jest szczelne, nic się nie otworzy ani nie wysypie, a to duży plus.
Opakowanie
Wewnątrz znajduje się 20 tabletek musujących po 4 gramy. Skład: glukonian żelazawy, kwas askorbinowy, cyjanokobalamina; kwas foliowy, składniki pomocnicze: kwas cytrynowy E330, wodorowęglan sodu E500ii, dekstroza, aspartam E951, aromat (dzikie jagody), farba. czytaj więcej tel karmozyna E122, barwnik beta-karotenowy E160a, glikol polietylenowy E1521.
Pigułki
Zacząłem przyjmować 1 tabletkę dziennie zgodnie z zaleceniami, chociaż nie jest to maksymalna podana dawka.
Sposób użycia: Dorośli przyjmują 1 tabletkę musującą 1-2 razy dziennie z posiłkami, rozpuszczoną w szklance wody do picia (200 ml).
Kiedy wypróbowałem go po raz pierwszy, otrzymałem płyn o jasnoróżowym kolorze. Początkowo wydawał się bardzo smaczny, ale potem poczułem smak żelaza i znacznie trudniej było go pić. Niestety przez to nie mogłem wszystkiego dokończyć. Być może ktoś będzie miał tę samą trudność, więc jeśli jest taka nietolerancja smaku, warto to rozważyć przed zakupem. W związku z tym nie mogę wyciągać wniosków na temat użyteczności obiektywnego wniosku. Ale już bym tego nie kupił.

Wraz z nadejściem chłodów chęć picia witamin i przydatnych suplementów pojawia się u ludzi, moim zdaniem, na poziomie podświadomości. Postanowiłam zacząć od żelaza, bo to właśnie ono jest jedną z dobroczynnych substancji wspomagających organizm w ostrą rosyjską zimę..
Paczkę kupiłem w Ashanie, kosztowała około 100 rubli. Wygodnie zapakowany w plastikową tubę, zawsze można go nosić przy sobie w torbie, wieczko jest szczelne, nic się nie otworzy ani nie wysypie, a to duży plus.
Opakowanie
Wewnątrz znajduje się 20 tabletek musujących po 4 gramy. Składniki: glukonian żelazawy, kwas askorbinowy, cyjanokobalamina; kwas foliowy, składniki pomocnicze: kwas cytrynowy E330, wodorowęglan sodu E500ii, dekstroza, aspartam E951, aromat (dzikie jagody), barwnik karmozyna E122, barwnik beta-karoten E160a, glikol polietylenowy E1521.
Pigułki
Zacząłem przyjmować 1 tabletkę dziennie zgodnie z zaleceniami, chociaż nie jest to maksymalna podana dawka.
Sposób użycia: Dorośli przyjmują 1 tabletkę musującą 1-2 razy dziennie z posiłkami, rozpuszczoną w szklance wody do picia (200 ml).
Kiedy wypróbowałem go po raz pierwszy, otrzymałem płyn o jasnoróżowym kolorze. Na początku wydawało się bardzo smaczne, ale potem poczułem smak żelaza i znacznie trudniej było go pić. Niestety przez to nie mogłem wszystkiego dokończyć. Być może ktoś będzie miał tę samą trudność, więc jeśli jest taka nietolerancja smaku, warto to rozważyć przed zakupem. W związku z tym nie mogę wyciągać wniosków na temat użyteczności obiektywnego wniosku. Ale już bym tego nie kupił.

Od wielu lat moja hemoglobina jest obniżona. Kiedy liczby są bardzo niskie, biorę leki. Jeśli odchylenia od normy nie są znaczne, pomóc mogą różne suplementy diety z zawartością żelaza. Tym razem spróbowałem „Żelazo
Plus »SupraVit.
Opakowanie zawiera 20 musujących, rozpuszczalnych tabletek, szaro-fioletowych.
Tablet
Cena: 142,20 rub.
Jedna tabletka zawiera żelazo, witaminę C, witaminę B12, kwas foliowy.
Kompozycja
Warunki aplikacji: Warunki aplikacji
Przyjmuję jedną tabletkę dziennie.
Po rozpuszczeniu się tabletki woda przybiera jasnoróżowy kolor. Taka witaminowa woda ma smak dzikich jagód. Bardzo słodkie. Jest przyjemny do picia, ale smak jest nadal specyficzny. Lekarz odradzał drobne odchylenia stężenia hemoglobiny p. czytaj więcej używam żelaza podczas menstruacji, co robię. Nie wiem, czy wskaźniki się poprawiają, ale w tych dniach stan zdrowia poprawia się, nie ma silnych zawrotów głowy. Myślę, że zażywanie tych witamin nie będzie gorsze.
Po rozwiązaniu Dziękujemy wszystkim, którzy czytają! SunnyM ♥

Od wielu lat moja hemoglobina jest obniżona. Kiedy liczby są bardzo niskie, biorę leki. Jeśli odchylenia od normy nie są znaczące, pomóc mogą różne suplementy diety z zawartością żelaza. Tym razem spróbowałem „Iron
Plus »SupraVit.
Opakowanie zawiera 20 musujących, rozpuszczalnych tabletek w kolorze szaro-fioletowym.
Tablet
Cena: 142,20 rub.
Jedna tabletka zawiera żelazo, witaminę C, witaminę B12, kwas foliowy.
Kompozycja
Warunki aplikacji: Warunki aplikacji
Przyjmuję jedną tabletkę dziennie.
Po rozpuszczeniu się tabletki woda przybiera jasnoróżowy kolor. Taka witaminowa woda ma smak dzikich jagód. Bardzo słodkie. Jest przyjemny do picia, ale smak jest nadal specyficzny. Lekarz zalecił stosowanie żelaza podczas menstruacji w przypadku niewielkich odchyleń hemoglobiny, co ja robię. Nie wiem, czy wskaźniki się poprawiają, ale w tych dniach stan zdrowia poprawia się, nie ma silnych zawrotów głowy. Myślę, że zażywanie tych witamin nie będzie gorsze.
Po rozwiązaniu Dziękujemy wszystkim, którzy czytają! SunnyM ♥

Zacząłem mieć problemy z żelazem we krwi rok po tym, jak zrezygnowałem z żywności pochodzenia zwierzęcego. Tego wszystkiego można było uniknąć, wybierając odpowiednią dla siebie dietę. Na przykład, jeśli pierwotnie jadłem superfoods (żywność, w której procent witamin i minerałów jest poza skalą). Ale tak się stało i zdecydowałem się na suplementację żelaza jako dodatek do superfoods. (lub odwrotnie) kupiłem w aptece 180 rubli, cena i sama forma przyciągnęła - tabletki musujące o smaku jeżynowym! Opakowanie zawiera 20 sztuk. Zażywaj 1-2 dziennie przez 20 dni.
Ale główną cechą tego leku jest idealny skład: żelazo, witamina S, kwas foliowy, witamina B12, składniki te doskonale się uzupełniają i przyczyniają się do lepszej asymilacji. Kwas foliowy w preparacie. czytaj więcej to osobny plus.
Dobroczynne właściwości kwasu foliowego to zwiększenie aktywności porostu włosów. Takie lekarstwo pozwala radzić sobie z rzadkimi i kruchymi lokami, które tracą siłę i zaczynają wypadać. Kwas foliowy uzupełnia niedobór witaminy B9 w organizmie kobiety, odbudowując i wzmacniając strukturę włosa. Dzienna dawka leku dla ludzi wynosi 200 mcg.
A jedna z naszych tabletek zawiera właśnie taką ilość kwasu foliowego!
Tabletka całkowicie rozpuszcza się w półtorej minuty. Okazuje się, że jest to różowo-fioletowy lekko gazowany napój o smaku jeżynowym...
Wady obejmują tylko niepełne rozpuszczenie tabletki. Ale jest mało prawdopodobne, aby wpłynęło to w jakiś sposób na jego właściwości..

Zacząłem mieć problemy z żelazem we krwi rok po tym, jak zrezygnowałem z żywności pochodzenia zwierzęcego. Tego wszystkiego można było uniknąć, wybierając odpowiednią dla siebie dietę. Na przykład, jeśli pierwotnie jadłem superfoods (żywność, w której procent witamin i minerałów jest poza skalą). Ale tak się stało i zdecydowałem się na suplementację żelaza jako dodatek do superfoods. (lub odwrotnie) kupiłem w aptece 180 rubli, cena i sama forma przyciągnęła - tabletki musujące o smaku jeżynowym! Opakowanie zawiera 20 sztuk. Zażywaj 1-2 dziennie przez 20 dni.
Ale główną cechą tego leku jest idealny skład: żelazo, witamina, kwas foliowy, witamina B12, składniki te doskonale się uzupełniają i przyczyniają się do lepszej asymilacji. Kwas foliowy w preparacie to osobny plus.
Dobroczynne właściwości kwasu foliowego to zwiększenie aktywności porostu włosów. Takie lekarstwo pozwala radzić sobie z rzadkimi i kruchymi lokami, które tracą siłę i zaczynają wypadać. Kwas foliowy uzupełnia niedobór witaminy B9 w organizmie kobiety, przywracając i wzmacniając strukturę włosów. Dzienna dawka leku dla ludzi wynosi 200 mcg.
A jedna z naszych tabletek zawiera właśnie taką ilość kwasu foliowego!
Tabletka całkowicie rozpuszcza się w półtorej minuty. Okazuje się, że jest to różowo-fioletowy lekko gazowany napój o smaku jeżynowym...
Wady obejmują tylko niepełne rozpuszczenie tabletki. Ale jest mało prawdopodobne, aby wpłynęło to w jakiś sposób na jego właściwości..

Bardzo lubię kupować różne musujące witaminy, tym razem zdecydowałam się na suplement diety SupraVIT Iron + witaminy. Jedno opakowanie takich witamin kosztuje 144 ruble, w opakowaniu jest 20 tabletek musujących, starczy na 10 lub 20 dni, w zależności od tego jaką dawkę wypijesz, możesz wypić jedną tabletkę musującą dziennie lub możesz wziąć dwie, ale np. Nie mam czasu wypić 2 tabletek, więc piję tylko jedno, czyli jedno opakowanie wystarcza mi na 20 dni. Sama witamina jest bardzo smaczna, smakuje jak fantom "dzikich jagód", to znaczy, że chętnie ją wypije i dziecko, i dorosły! Oczywiście obecność barwników jest krępująca, ale cieszę się, że nie pozostaje na ściankach kubka, jak to było z poprzednimi witaminami tej firmy.
Jedna tabletka musująca zawiera: Żelazo 10 mg
Witamina C 100 mg
Witamina B12 2 μg
Foliev. czytaj więcej do tego 0,3 mg
Skład: glukonian żelazawy, kwas askorbinowy, cyjanokobalamina, kwas foliowy, składniki pomocnicze: kwas cytrynowy E330, wodorowęglan sodu E500, dekstroza, aspartam E951, aromat (dzikie jagody), barwnik karmozynowy E122, barwnik beta-karoten E160a1521, glikol polietylenowy.
Zalety tego suplementu diety: 1) Pyszne 2) Wygodne opakowanie 3) Niedrogie
Wady: 1) Obecność barwników

Bardzo lubię kupować różne musujące witaminy, tym razem zdecydowałam się na suplement diety SupraVIT Iron + witaminy. Jedno opakowanie takich witamin kosztuje 144 ruble, w opakowaniu jest 20 tabletek musujących, starczy na 10 lub 20 dni, w zależności od tego jaką dawkę wypijesz, możesz wypić jedną tabletkę musującą dziennie, albo możesz wypić dwie, ale np. Nie mam czasu wypić 2 tabletek, więc piję tylko jedno, czyli jedno opakowanie wystarcza mi na 20 dni. Sama witamina jest bardzo smaczna, smakuje jak fantom "dzikich jagód", to znaczy, że chętnie ją wypije i dziecko, i dorosły! Oczywiście obecność barwników jest krępująca, ale cieszę się, że nie pozostaje na ściankach kubka, jak to było z poprzednimi witaminami tej firmy.
Jedna tabletka musująca zawiera: Żelazo 10 mg
Witamina C 100 mg
Witamina B12 2 μg
Kwas foliowy 0,3 mg
Skład: glukonian żelaza, kwas askorbinowy, cyjanokobalamina, kwas foliowy, składniki pomocnicze: kwas cytrynowy E330, wodorowęglan sodu E500, dekstroza, aspartam E951, aromat (jagody leśne), barwnik karmozynowy E122, barwnik beta-karoten E160a1521, glikol polietylenowy.
Zalety tego suplementu diety: 1) Pyszne 2) Wygodne opakowanie 3) Niedrogie
Wady: 1) Obecność barwników

Dobry dzień wolny dla wszystkich!
W ciągu ostatniego roku wypróbowałam wiele różnych suplementów diety w musującej formie, głównie lubię tę formę i nie znoszę dużych tabletek, więc musująca jest moim początkowym wyborem. Po odkryciu witamin SupraVit zdecydowałam się wypróbować inne opcje od ta linia i mój wybór padł na SupraVit Iron Plus.
Tradycyjnie już po zażyciu ostatniej tabletki jestem gotowa opowiedzieć o tym suplemencie diety i wskazać zalety i wady.
Niestety, nie obyło się bez nich!
Opis: suplement diety SupraVIT Iron Plus.
Postać dawkowania: tabletki musujące
Skład: glukonian żelazawy, kwas askorbinowy, cyjanokobalamina; kwas foliowy, składniki pomocnicze: kwas cytrynowy E330, wodorowęglan sodu E500ii, dek. czytaj więcej trosa, aspartam E951, aromat (dzikie jagody), barwnik karmozynowy E122, barwnik beta-karoten E160a, glikol polietylenowy E1521.
Wskazania: jako biologicznie aktywny suplement diety, dodatkowe źródło żelaza i witamin C, B12, kwas foliowy
Przeciwwskazania: Indywidualna nietolerancja składników, fenyloketonuria, ciąża, karmienie piersią. Wygląd: Standardowa wydłużona tuba dla takich witamin.
Po otwarciu w środku widzimy 20 okrągłych, dość dużych tabletek musujących.
Kolor różowo-fioletowy.
Zgodnie z aromatem, jeśli czujesz nuty jagodowe.
Przetwarzanie lub przygotowanie witaminy do użycia: Wystarczy wrzucić tabletkę do wody i zaczyna się proces.
Woda zmienia się w nuklearny różowy odcień.
To pierwsza rzecz, która mnie zdezorientowała.
Moim zdaniem jest dużo barwnika i to za dużo.
Okazuje się, że bardzo jasno, poprzednie wersje takich suplementów diety nie były tak nasycone.
Smak: W smaku wyczuwalny jagodowy, a napój jest słodki.
Taka słodka jagodowa lemoniada z bąbelkami Lubię smak jagodowy, choć chyba nie każdemu przypadnie do gustu ze względu na wyraźnie wyrażoną słodycz.
Teraz o składzie: Kompozycja jest raczej słaba w porównaniu z poprzednią wersją Supravity.
Jest tylko żelazo, witamina C, witamina B12 i kwas foliowy.
Ale w tej wersji nie ma ani grama żelaza, ale tutaj to przeważa i najważniejsza jest dla mnie witamina B 12, chociaż jest jej niewiele (w tej wersji jest jej więcej).
Czy suplement diety pomaga w anemii i podnosi poziom żelaza??!
Nie mogę powiedzieć na pewno..
Nie mam diagnozy od lekarza anemii ani diagnozy niedoboru żelaza, ale podejrzewam, że mogę mieć taki niedobór, ponieważ jest to typowe dla wegetarian i twardych wegan, długo nie jem produktów pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby i owoce morza, dlatego wszystko jest możliwe, chociaż przeczytałem dużo sprzecznych informacji na ten temat i nie zawsze zależy to od wegetarianizmu, a zdarza się to z mięsożercami), ale staram się to uzupełniać produktami roślinnymi z żelazem, chociaż chyba 100% pełna wymiana nie zadziała, ale czuję się dobrze a nawet dobrze, więc nie widzę problemu, więc nie mogę tutaj oszacować z dokładnym prawdopodobieństwem Cena: kupiłem za 135 rubli.
Teraz małe porównanie z inną wersją SupraVit Multivit Pod względem składu wygrywa wersja Multivit, gdyż szerszy skład witamin w tabletce.
W zasadzie obie opcje lubię do smaku, ale Iron Plus jest słodszy w smaku i jagodowe nuty, które lubię bardziej.
Pod względem koloru wolę wersję Multivit, ponieważ jest mniej barwnika.
Cena za oba jest prawie taka sama. W efekcie do końca wypiłem suplement diety SupraVit Iron Plus, ale oszacowanie obniżam z powodu takich niedociągnięć:.
Zbyt jasny kolor i obecny barwnik.2.
Za dużo słodyczy jak na mój gust, kompozycja zawiera aspartam (daleki od najlepszego zamiennika cukru, którego podstawa nie jest naturalna!), Mam nadzieję, że jest co najmniej, ale jego obecność psuje obraz.
Czy kupię je ponownie?!
Być może, ale tylko jeśli nie ma wersji Multivita i jeśli przy zakupie są dostępne obie opcje, to dla mnie SupraVit Multivit wygrywa dla wszystkich dobre zdrowie i dobrą odporność!

Dobry dzień wolny dla wszystkich!
W ciągu ostatniego roku próbowałam wielu różnych suplementów diety w musującej formie, głównie lubię tę formę i nie znoszę dużych tabletek, więc musujący to mój wybór początkowo. Po odkryciu witamin SupraVit zdecydowałam się wypróbować inne opcje ta linia i mój wybór padł na SupraVit Iron Plus.
Tradycyjnie już po zażyciu ostatniej tabletki jestem gotów opowiedzieć swoją opinię o tym suplemencie diety oraz wskazać wady i zalety.
Niestety, nie bez nich!
Opis: suplement diety SupraVIT Iron Plus.
Postać dawkowania: tabletki musujące
Skład: glukonian żelazawy, kwas askorbinowy, cyjanokobalamina; kwas foliowy, składniki pomocnicze: kwas cytrynowy E330, wodorowęglan sodu E500ii, dekstroza, aspartam E951, aromat (dzikie jagody), barwnik karmozyna E122, barwnik beta-karoten E160a, glikol polietylenowy E1521.
Wskazania: jako biologicznie aktywny suplement diety, dodatkowe źródło żelaza i witamin C, B12, kwas foliowy
Przeciwwskazania: Indywidualna nietolerancja składników, fenyloketonuria, ciąża, karmienie piersią. Wygląd: Standardowa wydłużona tuba dla takich witamin.
Po otwarciu w środku widzimy 20 okrągłych, dość dużych tabletek musujących.
Kolor różowo-fioletowy.
Zgodnie z aromatem, jeśli czujesz nuty jagodowe.
Przetwarzanie lub przygotowanie witaminy do użycia: Wystarczy wrzucić tabletkę do wody i zaczyna się proces.
Woda zmienia się w nuklearny różowy odcień.
To pierwsza rzecz, która mnie zdezorientowała.
Moim zdaniem jest dużo barwnika i to za dużo.
Okazuje się, że bardzo jasno, poprzednie wersje takich suplementów diety nie były tak nasycone.
Smak: W smaku wyczuwalny jagodowy, a napój jest słodki.
Taka słodka jagodowa lemoniada z bąbelkami Lubię smak jagodowy, choć chyba nie każdemu przypadnie do gustu ze względu na wyraźnie wyrażoną słodycz.
Teraz o składzie: Kompozycja jest raczej słaba w porównaniu z poprzednią wersją Supravity.
Jest tylko żelazo, witamina C, witamina B12 i kwas foliowy.
Ale w tej wersji nie ma ani grama żelaza, ale tutaj to przeważa i najważniejsza jest dla mnie witamina B 12, chociaż jest jej niewiele (w tej wersji jest jej więcej).
Czy suplement diety pomaga w anemii i podnosi poziom żelaza??!
Nie mogę powiedzieć na pewno..
Nie mam diagnozy od lekarza anemii ani diagnozy niedoboru żelaza, ale podejrzewam, że mogę mieć taki niedobór, ponieważ jest to typowe dla wegetarian i twardych wegan, długo nie jem produktów pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby i owoce morza, dlatego wszystko jest możliwe, chociaż przeczytałem dużo sprzecznych informacji na ten temat i nie zawsze zależy to od wegetarianizmu, a zdarza się to z mięsożercami), ale staram się to uzupełniać produktami roślinnymi z żelazem, chociaż chyba 100% pełna wymiana nie zadziała, ale czuję się dobrze a nawet dobrze, więc nie widzę problemu, więc nie mogę tutaj oszacować z dokładnym prawdopodobieństwem Cena: kupiłem za 135 rubli.
Teraz małe porównanie z inną wersją SupraVit Multivit Pod względem składu wygrywa wersja Multivit, gdyż szerszy skład witamin w tabletce.
W zasadzie obie opcje lubię do smaku, ale Iron Plus jest słodszy w smaku i jagodowe nuty, które lubię bardziej.
Pod względem koloru wolę wersję Multivit, ponieważ jest mniej barwnika.
Cena za oba jest prawie taka sama. W efekcie do końca wypiłem suplement diety SupraVit Iron Plus, ale oszacowanie obniżam z powodu takich niedociągnięć:.
Zbyt jasny kolor i obecny barwnik.2.
Za dużo słodyczy jak na mój gust, kompozycja zawiera aspartam (daleki od najlepszego zamiennika cukru, którego podstawa nie jest naturalna!), Mam nadzieję, że jest co najmniej, ale jego obecność psuje obraz.
Czy kupię je ponownie?!
Być może, ale tylko jeśli nie ma wersji Multivita i jeśli przy zakupie są dostępne obie opcje, to dla mnie SupraVit Multivit wygrywa dla wszystkich dobre zdrowie i dobrą odporność!

Top